De 3 mooiste Vintage winkels in Milaan!

Cavalli e Nastri Brera

Cavalli e Nastri Brera

1. Cavalli e Nastri;

Een winkel met allemaal high- end vintage van kleding en meubels. Zij staan bekend als de internationale mijlpaal in de wereld van high-end vintage. Het succes van het merk is geworteld in Claudia Jesi, pionier van de vintage cultuur in Italië, met expertise op het gebied van mode en architectuur, voortdurend op jacht naar tijdloze schoonheid. Van jaren 20-90 Vintage is bij Cavalli en Nastri te vinden. Ze verkopen alleen high- end vintage, die er goed bewaard uit ziet en van uitstekende kwaliteit is. Het is één van de favoriete winkels van alle fotografen, stylisten wereldwijd. Een aanrader om te bezoeken als je in Milaan bent! Zij hebben drie mooie winkels.

– Cavalli e Nastri Brera

Dit is echt een winkel met een top locatie, ook wel de Montmartre van Milaan genoemd. In via Brera zijn er vernissages, gala’s, de evenementen van de Salone del Mobile en de modeweek. Er is nog een tweede winkel, naast Cavalli e Nastri die “Brera 2″genoemd wordt. Deze is ook een grote kenner van de vintage cultuur in Milaan met items van de jaren vijftig tot de jaren 2000. Wat kun je daar vinden? Chanel jassen en Hermes sjaals, Louis Vuitton en Roberta di Camerino jurken, geborduurde zijden clutches, de kamerjassen, brokaten en fluweel. Hier kleedt men zich voor de première in La Scala, voor het filmfestival en voor themafeesten, en terwijl overzeese reizigers avondhandschoenen, japonnen cocktailjurken en rokken in nonchalante Indiase stoffen passen, komen lokale dames om hun garderobe van de afgelopen seizoenen en familiesieraden te laten beoordelen.

– Cavalli e Nastri Woman
– Cavalli e Nastri Man

 

2. Vintage Delirium Shop

Franco Jacassi’s Vintage Delirium is een unieke winkel. Vintage Delirium, sinds 1985 gevestigd op een binnenplaats in het oude Milaan en ingericht met antieke meubels, is niet alleen een showroom met een van ’s werelds grootste collecties vintage kleding, maar ook een oase van onderzoek waar men kan struikelen over alles wat te maken heeft met mode van de eeuwwisseling tot nu.
Zij hebben vooral high-end mode merken in hun winkel, maar het mooie van deze winkel is dat er een stuk cultuur op te snuiven is aan kunst en fashion.
De ruimte van Franco Jacassi wordt bezocht door personal shoppers en stylisten op zoek naar inspiratie en is een ware goudmijn waar men een enorme selectie vintage haute couture stoffen kan vinden, een fantastische collectie knopen met meer dan vijftigduizend modellen en vele andere originele materialen zoals oude tijdschriften, gespen, antieke applicaties en nog veel meer.

 

3. Madame Pauline Vintage

Het leuke aan deze winkel is, dat het een mix is van vintage en moderne kleding Ze hebben van alles in hun assortiment van kleding naar (handgemaakte) accessoires zoals; tassen, juwelen, schoenen, sjaals.
Ze kopen vintage items in van de jaren 1900-1980 en de mix met het moderne aspect, geeft echt een mooie touch van onze streetwear weer. Wist je dat de meeste vintage in onze streetwear fashion te vinden is. Volg maar eens de streetwear fashion van Milaan en je zult je ogen uit kijken.

Het idee van deze winkel is als volgt ontstaan: om een boetiek tot leven te brengen die zou kunnen doen denken aan de “fijne” woonkamer van een Parijs appartement uit het midden van de 20e eeuw. De met moderne stukken ingerichte ruimte is voorzien van Boiserie en groene tinten die diepte creëren.
Dit zie je echt weer in hun winkel:

Madame Pauline Vintage
Madame Pauline Vintage

 

Serravalle Outlet Milaan; Grootste Outlet in Europa

Wil je naast vintage kleding ook graag andere leuke items shoppen? Dan is Serravalle Outlet in Milaan een echte aanrader. Wil je gaan shoppen, maar het liefst ook wat besparen? Dan is Serravalle Outlet ideaal om te bezoeken. Deze outlet is een van de grootste en indrukwekkendste shopping outlets in Europa; met zijn 240 winkels en meer dan 37.000 m². Als je in de buurt ben, dan is het zeker een bezoek waard!

Serravalle Outlet Milaan; Grootste Outlet in Europa
Serravalle Outlet Milaan

Gerelateerde fashion blogs