Color Trend report heren 2021-2022

De zomer van zon en zee in binnen- en buiteland is nog niet helemaal voorbij, maar wij kijken nu al vooruit naar het komend herfst/ winterseizoen. Piazza di Moda ging op onderzoek uit en bezocht op internet de color trends Fall/Winter 2021-2022. Afgelopen herfst winter waren wij meer dan blij om onszelf in een joggingsbroek en mooie pyjama’s te hullen terwijl wij vanuit huis werkten. Dit najaar nemen de designers ons mee in outfits die een meer modieus karakter vertonen; aangezien er steeds meer mogelijkheden worden geboden met restaurantbezoeken, kantoordagen en hangouts met vrienden. Piazza di Moda behandelt een aantal thema’s die terug te vinden zijn in de media, het straatbeeld en in de winkels.

Gelaagdheid is de sleutel bij de herencollectie van Prada. Wij zien bodysuit-achtige bedrukte stukken die kleur en contrast toevoegen aan de moderne tailoring. Afstappend van de matte, minimalistische stukken uit lente-zomer 2021 collectie, voelt de nieuwe collectie extravaganter en feestelijker aan. Ook zien wij puff jassen, colour blocking, oversized parka’s van nylon met jacquardvoeringen en geribde oversized bomberjacks. De man die ook nu naast het kantoor op weg is naar een prospect op locatie is op zoek naar de juiste outfit met de nodige comfort. Diverse designers spelen hier goed op in.

De It-tas is ook voor de modebewuste man een must have. De tassen kennen verschillende kleuren, vormen en afmetingen en zijn voor iedere stijl denkbaar.

Mannelijke ruches

Wie zei dat ruches toch vrouwelijk moesten zijn? Wervelingen en origamiplooien worden door designers ook een boodschap te geven dat genderneutraal in kleding goed mogelijk is. De ruches zijn te zien in overhemden, jassen, op mouwen en pakken bij Prada en zelfs langs de plooien van broeken.

De geklede herenschoen

De geklede herenschoen met harde zolen voor heren was een jaar geleden al terug op de catwalks. De slipperachtige kicks maken ook nu plaats om een echte schoen te promoten. Denk hierbij ook aan een stevige loafervorm.

Gerelateerde fashion blogs